Gå direkt till innehållet

Vi byter till bättre elmätare

Nya elmätare

2018 tog regeringen beslut om vilka funktionskrav som framtidens elmätare måste ha. Beslutet är en del i regeringens arbete för att stärka kundens ställning på elmarknaden och utveckla möjligheterna till en stabil och effektiv drift av elnäten. Mätarna med de nya funktionskraven ska senast vara på plats den 1 januari 2025.

Detta innebär att BTEA nu planerar för att byta alla elmätare i vårt elnätsområde under perioden 2019–2025.

Mätarbytet kommer att ske områdesvis. När vi närmar oss ditt område kommer du att få ett meddelande om detta. Mätarbytet ingår i elnätsavgiften. Det blir alltså inte någon extra kostnad för dig som kund.

Många elmätare sitter tillgängliga utomhus och dessa kan vi byta utan att du är hemma. Är elmätaren till din fastighet/elanläggning placerad inomhus eller svårtillgängligt, behöver vi din hjälp och kommer att kontakta dig i samband med elmätarbytet.

Bra att veta är, att BTEA äger elmätaren till din fastighet/elanläggning och vi behöver alltid kunna ha tillgång till elmätaren då den är en viktig del i vårt elnät.

Arbetet med att byta elmätare kommer att utföras av våra egna elmontörer och samtliga ska kunna legitimera sig med ID-handling från BTEA.