Gå direkt till innehållet

Invigning Bredband 26 juni

Invigning av fiberanläggning mellan Åsarna och Mittådalen 

Länsstyrelsen har med stöd från Post- och Telestyrelsen, PTS, upphandlat byggandet av en fiberförbindelse mellan Åsarna i Bergs kommun och Mittådalen i Härjedalens kommun. Invigning sker torsdagen den 25 juni 2015.

För att belysa värdet av denna fiberanläggning bjuder Länsstyrelsen in till ett möte i Åsarna, strax ovan forsen längs vägen till Ljungdalen. På mötet deltar bland annat PTS generaldirektör Göran Marby, landshövding Jöran Hägglund, kommunalråd Therese Zetterman och BTEA:s vd Jörgen Mattsson.

– Denna förbindelse ska säkra snabb bredbandsuppkoppling med västra Härjedalen och samtidigt ge möjlighet till uppkoppling av snabb bredbandförbindelse i de byar som ligger längs sträckningen, berättar landshövding Jöran Hägglund.

Invigningen sker torsdagen den 25 juni 2015 klockan 13.15–14.30. Allmänheten och medias representanter hälsas hjärtligt välkomna. Länsstyrelsen bjuder på lättare förtäring. Mötet hålls utomhus.

– Välkommen att delta i denna invigning av byggandet. Vi kommer att kort informera om denna fiberanläggning och om stödmöjligheter för byggande av fibernät på platser där marknaden inte ser möjligheter att agera, säger landshövding Jöran Hägglund.

BTEA, Bergs Tingslags Elektriska Aktiebolag, har fått uppdraget att projektera, etablera, äga och förvalta denna fiberförbindelse.

Med vänliga hälsningar

Jörgen Mattsson, VD

Invigningen av fiberanläggning mellan Åsarna och Mittådalen